Procedure i papiri (dokumenti ) potrebni za prevoz pokojnika iz inostranstva

Procedura za dobijanje sprovodnice za skoro sve evropske zemlje je ista.

Zahtjev za dobijanje sprovodnice podnosi rodbina ili pogrebno drustvo uz punomoc rodbine. Punomoc treba biti ovjerene od organa BiH ili zemlje iz koje se vrsi prevoz pokojnika..

Sta je sve potrebno za prevoz pokojnika (Sprovodnicu):

  • Putna isprava preminule osobe (ukoliko nema potrebno je priloziti rodni list ili potvrdu o drzavljanstvu)
  • Sterbeurkunde izvod iz maticne knjige umrlih (obavezno na medjunarodnom obrazcu) dobija se u opstini ili mjesnoj kancelariji.
  • Leichenpass dokument za umrle osobe koje izdaje nadlezni organ (Austrije, Njemacke, Slovenije, Svajcarske….)pretezno to izdaje sanitarni inspektor.
  • Todesbescheinigung potvrda doktora o uzroku smrti dobija se u bolnici u kojoj je smrt nastupila ili od doktora koji je izlazio na teren da utvrdi smrt.
  • Potvrda o rezervisanom grobnom mjestu u zemlji u koju se prevozi. Dobija se u mjesnom groblju ili od vjerskog radnika.
  • Podatci o pogrebnom vozilu, vozacima, preduzecu koje vrsi prevoz kao i mjestu prelaska granica, to je nasa obaveza.
  • Nakon prikupljanja svih dokumenata (Mi vam tu pomazemo) idemo u Ambasadu i zavrsavamo zadnji dokument to jest SPROVODNICU i spremni smo za put u domovinu.

Ukoliko je u pitanju Ekshumacija :

Potrebno je prije organizacije prevoza traziti saglasnost od organa (Ministarstva zdravlja, ili se javiti u konzulat) zemlje u koju se prevozi. Ostala procedura i papiri su isti..

Kontaktirajte nas tako sto ispunite formu ispod (besplatno) i informisite se oko procedure prevoza pokojnika kao i cijene. Svu gore navedenu dokumentaciju mi vam pribavljamo potpuno besplatno..

Polja označena sa * su obavezna !! Kontaktiranje je potpuno besplatno i oslobođeno bilo kakve naplate. I informacije vam pružamo bez bilo kakve obaveze prema nama!
-------------------------------------------------
Tel- Viber i WhatsApp : +38766162418
-------------------------------------------------