4.7/5 - (14 votes)

Sadržaj:

  1. Usluga prevoza pokojnika (umrlih) iz Linca
  2. Zašto i zbog čega vam je potrebna usluga prevoza pokojnika iz Linca kao i dodatno završavanje sve potrebne dokumentacije ?
  3. Način preuzimanja tijela pokojnika i rešavanja dokumentacije
  4. Cijena prevoza pokojnika iz Linca
  5. Više o ekipi Funus Prevoz

Usluga prevoza pokojnika (umrlih) iz Linca – Pogrebno Linc

Pod uslugom prevoza pokojnika iz Linca podrazumijeva se preuzimanje preminule osobe na lokaciji (bolnica, gradsko pogrebno, privatno pogrebno, iz kuće ili stana) uređivanje i oblačenje završavanje cijele potrebne dokumentacije i prevoz u Domovinu ( Hrvatska, Bosna I Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija)

Prevoz pokojnika iz Linca (Linz) Austrija u zemlje Balkana

Zašto i zbog čega vam je potrebna usluga prevoza pokojnika iz Linca kao i dodatno završavanje sve potrebne dokumentacije ?

Naše pogrebne usluge su potrebne ljudima koji borave i rade u Lincu kao i onima koji gore odu turistički i zadesi ih nesretni slučaj, što se dokumentacije tiče taj dio posla obavljamo i za druga pogrebna preduzeća sa područja Balkana koji se ne snalaze dobro oko papirologije.

Način preuzimanja tijela pokojnika i rešavanja dokumentacije

Ukoliko smrt nastupi u nekoj od bolnica u Lincu naša pogrebna služba dolazi u tu bolnicu preuzima tijelo pokojnika oblači ga uređuje i tu dobija papir od doktora a to je :

Potvrda o smrti ( njemački Todesbescheinigung ) i to je ujedno i prvi papir koji nam treba. Nakon toga odlazimo u Zgradu opštine (Magistrat) u matični ured (Standesamt) i vadimo drugi papir :

Internacionalni izvod iz matične knjige umrlih (Internacionale Sterbukunde) to nam je ujedno i drugi potreban dokument za prevoz u inostranstvo. Nakon toga nam još treba dokument pod nazivom Leichenpass u prevodu to je dokument nadležnog organa Austrije kojim se odobrava prevoz preminule osobe. Kad imamo ta 3 dokumenta spremni smo da idemo u konzulat zemlje u koju vozimo pokojnika ako vozimo u BiH idemo u konzulat Bosne i Hercegovine ili tako isto i za Srbiju, Makedoniju, Hrvatsku, Crnu Goru…

Lokacija Magistrata u Lincu. Radno vrijeme 08:00 do 12:30 svaki radni dan!

Cijena prevoza pokojnika iz Linca

Cijena prevoza pokojnika se formira na osnovu kilometara koji se trebaju preći dok se ne obavi prevoz kao i pogrebne opreme koju porodica odabere za svoje najmilije. Cena prevoza po kilometru se kreće od 0.35 eur pa do 0.50eur zavisno od slučaja do slučaja, pogrebnu opremu imamo od kompleta od 150 eur za sanduk od mekog drveta pa sve do 2500 eur za amerikan sanduk najbolji na tržištu zavisno šta odaberete.

Ako imate smrtni slučaj ili isti očekujete kontatirajte nas preko kontakt forme ispod ili na tel viber WhatsApp +38766162418

Polja označena sa * su obavezna !! Kontaktiranje je potpuno besplatno i oslobođeno bilo kakve naplate. I informacije vam pružamo bez bilo kakve obaveze prema nama!
-------------------------------------------------
Tel- Viber i WhatsApp : +38766162418
Viber i WhatsApp DE : +4915774564467
-------------------------------------------------

Više o ekipi Funus Prevoz

Funus prevoz je pogrebno preduzeće koje se 20 i više godina bavi isključivo prevozom pokojnika iz Inostranstva u zemlje Balkana od početka našeg rada bazirali smo se na zemlje gdje se govori Njemački (Austrija, Švajcarska, Njemačka) a najviše na gradove : Štutgart, Minhen, Linc, Beč, Frankfurt, Cirih itd… Možda nismo najpovoljniji na tržištu ali vam možemo garantovati na profesionalnost i brzinu za obavljanje posla ! Cijelu dokumentaciju pripremamo potupuno samostalno samo nam je potrebno vaše ovlaštenje!

Adresa mrtvačnice i uprave glavnog gradskog pogrebnog društva za grad Linc (Linz) : Johann-Metz-Straße 5, 4020 Linz, Austrija