5/5 - (3 votes)

Svima je već poznato da se u međunarodnom prevozu pokojnika mora pored drvenog sanduka koristiti i limeni. Zbog čega je to tako?

Limeni sanduk se prvenstveno koristi ako je u pitanju smrt nastupila uslijed zarazne bolesti što je u zadnje vrijeme čest slučaj.

A što se tiče međunarodnog prevoza pokojnika koristi se iz razloga što se na taj način sprečava bilo kakva vrsta šverca robe prilikom prevoza pokojnika.

Limeni sanduk je napravljen tako da služi kao uložak u drveni sanduk tako da se sa spoljašnje strane vidi samo drveni sanduk..

Kod prevoza pokojnika iz Njemačke, Švajcarske, Austrije, Švedske, Danske, Holandije… Na limenom sanduku bude staklo kroz koje svi koji žele da se oproste od pokojnika mogu vidjeti lice. Što nije slučaj sa Italijom, po njihovom zakonu na limenom sanduku ne smije da bude staklo nego cijeli mora biti zatvoren. Pa u slučaju prevoza pokojnika iz Italije porodica oproštaj treba da isplanira prije samog čina zavarivanja sanduka.

Ko vrši zavarivanje sanduka ?

Zavarivanje limenog sanduka u većini slučajeva vrši pogrebno preduzeće koje vrši prevoz ili čija se oprema koristi za transport. Osim u slučajevima kad institut, mrtvačnica ili bolnica iz nekog razloga ne zahtijevaju da oni vrše zavarivanje.

Koliko traje zavarivanje ? I kako izgleda sam proces ?

Limeni sanduk se kao i drveni sastoji od dva dijela od donjeg dijela i poklopca. Pod zavarivanje se podrazumijeva spajanje poklopca sa donjim dijelom. Pogrebnicima je potrebno da imaju brener za letovanje ili veću električnu lemilicu, kojom će takozvane šipke od kalaja topiti i sa tim variti sanduk. Potrebno je da kalajne šipke budu sa što više procenta kalaja a što manje drugih metala. Površinu gdje se vrši spajanje je prethodno bitno očistiti od prljavština a to se najčešće radi sa Sonom Kiselinom.

Dobrom i iskusnom pogrebniku za zavarivanje je potrebno oko 30 min.

Mi nismo upućeni kako se kreću cijene zavarivanja kod drugih pogrebnika, kod nas je to sve uračunato u ponudu koju vam pošaljemo.

Ukoliko imate smrtni slučaj ili isti očekujete kontaktirajte nas putem Tel- Viber i WhatsApp : +38766162418 ili ispunite kontakt formu ispod mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti koja bi bila cijena i kako bi izgledao sam postupak prevoza.

Takođe ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za naše usluge kontaktirajte nas bez ikakve naknadne obaveze prema nama.

Polja označena sa * su obavezna !! Kontaktiranje je potpuno besplatno i oslobođeno bilo kakve naplate. I informacije vam pružamo bez bilo kakve obaveze prema nama!
-------------------------------------------------
Tel- Viber i WhatsApp : +38766162418
Viber i WhatsApp DE : +4915774564467
-------------------------------------------------